Pogi

Sós pogácsáztam


Így készítettem:
40 dkg zsírt habosra kevertem 1 tojással és 3 tojás sárgájával,
2-3 dkg élesztőt 1 dl langyos picit cukrozott tejben felfuttattam.
A tojásos zsírt az élesztővel, 2 evőkanál sóval, 1 kis doboz tejföllel és 1 kg liszttel jól összedolgoztam és pár órát pihentettem (Az eredeti recept szerint 8 órát kell pihentetni. Én csak addig pihentettem míg az ebéd megfőtt és így is ugyan olyan puha, omlós lett a pogi)
Pihentetés után nyújtottam, a tetejét bekockáztam és már szórtam is rá a sajtot és ez után szaggattam, sütöttem.
Persze segítségem is volt: kisfiam Bence szorgosan segített :)
Nagyon fincsi lett! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése